Klub prijatelja biofila

OPG Dar prirode

OPG Dar prirode

OPG Dar prirode OPG Dar prirode nalazi se u Hrvatskom Zagorju, u Bedekovčini. Bavimo se uzgojem industrijske konoplje, nevena, lavande i drugog bilja na organski način, bez upotrebe pesticida ili herbicida. Samoniklo ljekovito bilje skupljamo u divnoj prirodi koja nas okružuje i daje nam tolika bogatstva i "pomade" koje su svima potrebne. U vlastitom prostoru izrađujemo ručno rađenu kozmetiku. Proizvodi su 100% prirodni i sigurni za korištenje na koži. Za kožu se kaže da je "organ komunikacije / izražavanja" a ne samo zaštita i granica između čovjekovog unutarnjeg i vanjskog svijeta. Da bi vodili zdrav život i ostali zdravi, pomno bi trebali odabrati što stavljamo na kožu jer sve to što koristimo izvana prodire u tijelo i utječe na naše zdravlje i život. Zato, s prirodnom kozmetikom, prirodnim sapunima, čajevima i ostalim pripravcima pobrinimo se za sebe a time i za predivnu prirodu... Da bi proizvodi i pripravci bili sigurni, kvalitetni i učinkoviti, programom školovanja postala sam certificirana fitoterapeutkinja. Raznim programima edukacije i usavršavanja i dalje ću obogaćivati svoj spektar znanja, a time vjerujem biti učinkovitija svim svojim postojećim i budućim korisnicima. Stojim na raspolaganju za savjete vezane uz korištenje ljekovitog bilja i njihovih pripravaka. Smiljkica Jakuš-Mejarec Mob: 099 432 7820

OPG DIANA ROMIĆ

OPG DIANA ROMIĆ

OPG Diana Romić Naš nasad divljeg šipka nalazi se u podnožju gore Kalnik , u pitomom križevačkom kraju. Naš brend ŠipkoVita bazira se isključivo na prirodnim sastojcima organski uzgojenog šipka iz kojega, za sada, u ponudi imamo sok od šipka i jabuke, domaću marmeladu od šipka, pripravak sušenog šipka za čaj, liker. Opće je poznato da je šipak jedan od najzdravijih plodova prirode, riznica vitamina i minerala zbog čega je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, te prirodna pomoć oporavku organizma nakon bolesti. Obiluje vitaminima D,P,K,B1,B2,B3, provitaminon A ; mineralima natrija , željeza, selena, mangana, a ono što ga izdvaja i čini jednim od najzdravijih plodova je visoka koncentracija vitamina C, koja je prema tvrdnjama znanstvenika čak 50 puta viša nego u naranči. Neke od blagodati ŠipkoVita soka: - poboljšava probavu: potiče je i regulira, bez štetnih nuspojava - ublažava želučane tegobe - prevencija bubrežnih i mokraćnih kamenaca - prirodni je diuretik - pomaže kod bolnih zglobova i mišića - umirujuće djeluje na organizam pod stresom Naša misija: stvaranje prirodnih proizvoda, proizvoda s naglaskom na kvaliteti, očuvanju tradicije, zaštiti okoliša i održavanju bioraznolikosti. Probajte ŠipkoVita proizvode, te osjetite bogatstvo okusa.

EKO TRADE d.o.o.

EKO TRADE d.o.o.

ko trade d.o.o. je specijalizirana tvrtka za profesionalne ekološke proizvođače i hobiste , sa sjedištem u Zagrebu.

Matičnjak Sativa d.o.o.

Matičnjak Sativa d.o.o.

Iako se naš Ivo Bačlija, autor matičnjakovih proizvoda, ljekovitim biljem na neki način bavi cijeli svoj život, do pravog “eliksira” ljekovitog bilja došao je tek onda kada je počeo cijediti njegovo sjeme u svrhu dobivanja hladno cijeđenih ulja. Tražili smo primjeren i učinkovit način kako očuvati nutrijente iz biljaka bez suvišne obrade ili primjene agresivnih metoda i na taj način stvorili proizvode bogate izvornim zaštitnim, aktivnim, hranjivim tvarima. Tako smo se odlučili za hladno prešana ulja (u postupku prešanja ne prelazimo temperaturu od 28 C) i funkcionalne medove koji pažljivom izradom najbolje čuvaju nepobitno djelotvorne tvari iz sjemenki sadržanih u njima. Drevna mudrost i britka znanost govore različitim jezicima, no izriču isto: – hladno prešana ulja sjemenki neophodna su u svakodnevnoj prehrani i preduvjet su dobrom zdravlju – visok sadržaj biološki aktivnih tvari čini ih ne samo izvrsnom hranom, već i moćnim ljekovitim sredstvom i kod najtežih oboljenja.

OPG Korade

OPG Korade

S tradicijom od 2005. godine mi smo 410. ekološko imanje u Hrvatskoj. Proizvodimo hranu prirodnim, ekološkim putem koji nije jednostavan, ali je dio naših predaka i u sukladnosti s prirodom. Razlika naših proizvoda u odnosu na konvencionalne možda nije odmah vidljiva, ali u konačnici razlikuje proizvod bez herbicida, pesticida i teških metala. Naš početak počinje sa hobi bio vrtom ljekovitog bilja i bobičastog voća. Danas preferiramo na bobičastom voću kojeg obrađujemo mehaničkim putem te gnojimo kompostom i eko stanjakom. Uzgajamo malinu, ribizl, aroniju, višnju, vinogradarsku breskvu te radimo različite proizvode (đemove, sokove, octeve i čajeve). Naša misija: stvaranje prirodnih proizvoda, proizvodi s naglaskom na bio kvalitetu s eko certifikatom, iskustvo o uzgoju te očuvanju tradicije i zaštitu starih sorti te zaštita okoliša i održavanje bioraznolikosti. Neka naša hrana bude Vaše zdravlje.

KO. LI  DESIGN

KO. LI DESIGN

Unikatne torbice i nakit- svi proizvodi su ručne- unikatne izrade, izrađujem torbice, ruksake, cek

Exotic King

Exotic King

OPG Mirjana Zorko

OPG Mirjana Zorko

OPG Zorko Mirjana nalazi se u Donjoj Gračenici u srcu Moslavine, između Kutine i Popovače. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo otvoreno je 2003. godine, a zadnjih sedam godina bave se preradom povrća, paprike i patlidžana po domaćoj tradicionalnoj recepturi pod nazivom Domaći ajvar blagi i ljuti. Svo povrće koje je potrebno za proizvodnju ajvara proizvedeno je isključivo na vlastitom imanju. Imaju dva hektara vlastitog zemljišta na kojem sade papriku, patlidžan i feferone. Svoje proizvode doveli su do vrhunca kvalitete, a 2020. godine u kategoriji umaka osvojili su naslov šampiona. Svoje proizvode prodaju na različitim sajmovima i na kućnom pragu.

Sirana Pomper

Sirana Pomper

Pčelarstvo Imširović

Pčelarstvo Imširović

Obiteljsko pćelarstvo Imširović s višegodišnjom tradicijom uzgoja pčela, proizvodnje meda i ostalih pčelinjih proizvoda je obiteljski posao, zajednički se trudimo stvoriti najbolje proizvode. a to je našim kupcima ponuditi zdrave i prirodne proizvode. i težiti našem cilju, a to je ponuditi

Demetra Alfa d.o.o.

Demetra Alfa d.o.o.

Bavi se biodinamičkim uzgajem sibirske borovnice - haskap na površini od 10,5 ha u mjestu Uljanik pored Garešnice. Odlučili smo se za ekološki – biodinamički uzgoj jer je za nas to jedini način proizvodnje hrane kojim se odgovorno odnosimo prema prirodi i zdravlju ljudi. Sibirska borovnica ili haskap je svojim okusom, bojom i oblikom jedinstven. Sladak i kiselkast, zbog visokog udjela vitamina C, okusom podsjeća na mješavinu borovnice, šljive i crnog ribiza. Zvonastoga je oblika i plavo-ljubičaste boje. Zbog visokih doza vitamina ,minerala i flavonoida superioran je ostalom voću te spada u super hranu. Ljekovitim svojstvima haskapa zadnjih godina počeli su se baviti znanstvenici u institutima u Kanadi, Japanu i Kini. Provedena su istraživanja koja dokazuju protuupalno i neuroprotektivno djelovanje haskapa na organizam. Također je dokazano da haskap pomaže u regulaciji šećera u krvi kod dijabetičara, a odličan je za prevenciju dijabetesa. Haskap pomaže u jačanju imuniteta, poboljšanju željeza u krvi te regulaciji krvnog tlaka. Svježe ubrane plodove sibirske borovnice - haskapa prerađujemo u matični sok, prah, ocat i liker robne marke „haskap life“. Naši proizvodi su organski - biodinamički, kontrolirani i visoko kvalitetni sa svim potrebnim certifikatima. Nutritivno su bogati, regeneriraju nas i pomažu da budemo u balansu. Probajte „haskap life“ proizvode, osjetite bogatstvo okusa i snagu prirode.

OPG Dar prirode

OPG Dar prirode

Prirodna kozmetika

Arka delicija

Arka delicija

Poljoprivredno Gospodarstvo ARKA NAŠA, bavi se ekološkom proizvodnjom povrća i voća, začinskim biljem. Svoje voće i povrće prerađujemo po starim provjerenim recepturama od davnina. Od toga smo stvorili svoj brand: "ARKA DELICIJA" Arkine delicIje su rađene za prave gurmane. Od prirodnih sastojaka, bez dodataka aditiva, konzervansa i umjetnih bojila Suvremene spoznaje o fiziologiji prehrane ukazuju na sve veću važnost voća i povrća, odnosno njihovih prerađevina, u standardnoj i funkcionalnoj prehrani. Poznato je, naime, da nije dovoljno hranom unositi u organizam samo sastojke koji su izvor energije ili služe za izgradnju tkiva negoosiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima i oblicima čovjekove aktivnosti. Takvi sastojci nalaze se upravo u voću i povrću koje prerađije Arka delicija. naš pomoćnik u i

OPG Car Stjepan

OPG Car Stjepan

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo OPG CAR STJEPAN je gospodarstvo s ekološkim certifikatom za uzgoj jezgričavog i koštunjičavog voća ukupne površine svega 0,86 ha kao okućnice u Kolodvorskoj ulici u Vrbovcu. Uzgoj aronije je na površini 0,52 ha s 1800 grmova aronije sorte Nero.

OPG Mikelec

OPG Mikelec

Ovaj vrijedan bračni par zaslužan je i što šire zaprešićko područje uživa u vrhunskim domaćim pčelinjim proizvodima. Locirani u maloj Općini Dubravica u sjeverozapadnom dijelu Zagrebačke županije uz slovensku granicu, svakodnevno brinu o svojih 150 pčelinjih zajednica. Njihove pčelice proizvode razne vrste meda, dok su najprodavaniji proizvodi ovog vrijednog OPG-a - Imuno med, Imuno plus i Bronho mix te onaj najistaknutiji, sirup Kašljucko, idealan u borbi protiv respiratornih virusa i bolesti.

OPG Šebrek

OPG Šebrek

EKOLOŠKO povrće sa netaknutog brežuljka nadomak Karlovca.

OPG Dragica Cajzler

OPG Dragica Cajzler

Proizvodimo potpuno prirodne masti i tinkture po staroj recepturi bez konzervansa.

Specta-Agencija za marketing na društvenim mrežama

Specta-Agencija za marketing na društvenim mrežama

Znate li gdje su Vaši klijenti? Hodaju ulicom – ne nužno Vašom. Sjede u tramvajima – ne nužno onima koji vode do Vas. Piju kavu na terasama, idu na posao, šetaju pse, žive svoj život – fizički daleko od Vas. Vaš poslovni uspjeh to ne mora niti osjetiti, dapače – uz oglašavanje putem društvenih mreža, klijenti Vam nikad nisu bili bliže! Predstavite im svoje usluge i proizvode bez da moraju naletjeti na Vas – i gledajte kako Vam poslovanje cvjeta. P.S. Prijatelji biofila ostvaruju popuste na redovne cijene oglašavanja!

OPG Smid

OPG Smid

Mirjana Strancarić, vlasnica obrta Smid (Strancarić – Mirjana – Ivan-suprug – Dora-kći). Oslonjena na stari obiteljski jabučnjak u Čučerju, od 2002. godine proizvodi višekratno nagrađivan za kakvoću ekološki jabučni ocat (čisti te aromatiziran češnjakom, bosiljkom, majčinom dušicom, ružmarinom i hrenom), zatim bukovače marinirane u njemu, vatreni jabučni chutney, marmeladu od jabuka i karamela, džem od jabuka i naranče, zagrebačku marmeladu, niskokaloričnu ekstra domaću marmeladu od jabuka s okusom lavande i drugo. Jedan od izuzetno dobro prihvaćenih proizvoda je hrenada, originalni proizvod te maštovite i poduzetne inženjerke biotehnologije i obrtnice. Hrenada je ribani hren s jabučnim octom, maslinovim uljem, limunom, solju, bijelim paprom i smeđim šećerom. Priprema ga u više varijanti, manje i više ljutoga, na oduševljenje istinskih zaljubljenika tradicionalnoga i novoga.

OPG Rosa petalis

OPG Rosa petalis

OPG Rosa petalis obiteljsko gospodarstvo bavi se uzgojem i preradom cvijeća

OPG Barišec  Samo ljuto

OPG Barišec Samo ljuto

Naše malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo OPG Barišec nalazi se u selu Topolje, nedaleko od Ivanić-Grada. Počeli smo sa sadnjom malog vrta za vlastite potrebe, raznog povrća kojeg smo voljeli imati na svojem stolu kada smo objedovali zajedno sa djecom. Svake godine smo proširivali vrt sve dok nismo 2015. godine izgradili svoj prvi plastenik. Prvi planovi su bili uzgoj rajčice i paprike babure, međutim htjeli smo imati svoj vlastiti proizvod, svoj brand, a samo s tim kulturama to nismo mogli. Uz rajčice i paprike odlučili smo se na sadnju ljutih papričica. U sezoni 2016. OPG Barišec je zasadio prve nasade chili ljutih papričica oko 17 sorti, a iste smo godine proizveli i svoje prve umake, a svakim daljnjim poslovnim uspjehom ideje za nove proizvode i vrste umaka su nadolazile. Uzgajamo dvadesetak sorti chili papričica od kojih radimo razne proizvode. Naši primarni proizvodi su ljuti umaci 15 vrsta, od 15 različitih sorti chili papričica. Također i sušimo papričice te od njih dobivamo mljevenu ljutu začinsku papriku.

OPG Kelečić

OPG Kelečić

OPG Kelečić nalazi se na obroncima Plešivice udaljen nekoliko kilometara od Jastrebarskog u Zagrebačkoj županiji. Osnovali smo ga 2013. godine. Uživajući u prirodi i bogatstvima koja nam daruje odlučili smo ih približiti svima putem naših proizvoda. U našem voćnjaku rastu jabuke, kruške, šljive, kupine, lješnjaci, orasi, trešnje, višnje, breskve smokve na prirodan način, a u vrtu sadimo različito povrće i začinsko bilje na organski način. U blizini se nalaze šuma u kojoj beremo gljive (vrganje, trubice, sunčanice…), divlje jabuke, te livada na kojima ima obilje šipka, trnine, bazge, koprive…

Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o.

Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o.

Tvrtka EFEKTIVNI MIKROORGANIZMI ORIGINALNA TEHNOLOGIJA RIJEKA d.o.o. iz Rijeke jedini je zastupnik originalne EM Tehnologije® u Hrvatskoj. Vlasnik tvrtke je Nedjeljko Jovanović dipl.ing. strojarstva i njegova supruga Mira.EM Tehnologija® je u Hrvatskoj dostupna preko naše tvrtke koja je jedini ovlašteni zastupnik EMRO originalne EM Tehnologije®i proizvode na bazi originalnih efektivnih mikroorganizama.Dio proizvoda proizvodimo u našim pogonima a dio dobavljamo od EMRO Japana. Zapadni dio EU pokriva tvrtka EMIKO iz Njemačke. Tvrtka uspješno posluje od 2010 g. Glavni pokretač i cilj našeg poslovanja je da uz pomoć EM Tehnologije® i na principima prof. Hige Hrvatsku učinimo boljom i lijepšom za nas i generacije koje dolaze.Zaštita okoliša, očuvanje prirodnih ljepota, zdrave hrane, poboljšanje zdravlja stanovništva i drugo pomoću efektivnih mikroorganizama® samo su neke od aktivnosti koje provodimo u ostvarenju navedenog cilja te smo otvoreni za suradnju sa svima koji slično razmišljaju i žele dati svoj doprinos na tom putu.

Eko Ranch  Kod veselog truta

Eko Ranch Kod veselog truta

Godine 2009. smo odlučili naše pčelarstvo staviti pod eko (bio, organic) nadzor i raditi po nama normalnim, ekološkim mjerama, tako smo i voćnjak podizali po istim kriterijima te je također nositelj „eko markice“. Novosti dolaze i 2021.g., te svoje poslovanje odlučujemo proširiti na još „malo“ hektara i to opet sa „malo“ drugačijim sortimentom… Naime, na 12,5 ha podižemo nasad divlje ruže, u narodu poznatijim kao divlji šipak, naravno da nismo odstupili od svojih ekoloških načela te navedeni nasad, također ulazi pod eko certifikaciju. Kako smo nemirnog duha, odlučili smo se malo proširiti i na jug lijepe naše, pa čistimo „prašumu“ šikare u Dalmaciji i na 9000m2 raja dalmatinskog zaleđa, podižemo nasad badema i maslina… da ne bismo nikoga iznenadili i dalje smo pod eko certifikacijom. S ponosom ističem da smo jedno od jako rijetkih gospodarstava koje svoje kompletno poljoprivredno poslovanje vodi pod eko certifikacijom i to je nešto od čega se neće odstupiti niti u daljnjim planovima, jer jedino zdrava hrana nas može održati zdravima! Danas smo fuzionirani sa OPG-om Eko Ranch.hr, te smo ponosni nositelji naša dva brenda, „Eko Ranch kod Veselog Truta“ i „Hand made my Binna“!

Portal za gastronomiju Gric Gric

Portal za gastronomiju Gric Gric

Portal za gastronomiju Gric Gric je s radom započeo još 2010. godine. Kao nadopuna stranici tu je i YouTube kanal GricGric na kojem objavljujemo recepte iza kojih stoji Chef Bojan Hohnjec i reportaže s raznih manifestacija i putovanja. Također vijesti plasiramo i kroz društvene mreže Facebook i Instagram. Cijeli sadržaj možete pogledati na YouTube kanalu GricGric, Prepoznati smo kao jedan od vodećih eno-gastro portala u Hrvatskoj na što ukazuju naše objave, najave događanja i reportaže te predstavljanja na koja smo pozvani od strane klijenata. Surađujemo s brojnim Turističkim zajednicama u okviru raznih eno-gastro manifestacija. U želji da podržimo domaće proizvođače promoviramo njihov rad i proizvode kroz cjelovite novinarske priče koje uključuju predstavljanje na portalu, ali i video- reportaže. Također, za potrebe klijenata nudimo usluge video produkcije i fotografiranja te stvaranja native sadržaja (reportaže, intervjui i sl).

Cocktail Empire

Cocktail Empire

Denis Vlahovac, osnivač Cocktail Empirea, nakon završenog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu odlazi u New York, grad u koji se zaljubio ostavši tamo 3 godine. Počeo je graditi karijeru od konobara i bariste do vrhunskog koktel majstora učivši od najboljih u poslu.

Andermatt Bioinput

Andermatt Bioinput

vrtka BIOinput uvoznik je i distributer certificiranih proizvoda za profesionalnu ekološku i integriranu poljoprivrednu proizvodnju. Dugogodišnje iskustvo diplomiranih inženjera agronomije u savjetovanju, prodaji i plasmanu poljoprivrednih proizvoda objedinjeno u nastojanjima da se profesionalnim poljoprivrednim proizvođačima kao i onim amaterskim ponude proizvodi koji će u potpunosti zadovoljiti današnje visoke kriterije tržišta po pitanju cijene i kvalitete, a ujedno omogućiti proizvodnju bez ostataka kemijskih sredstava.

Aronia Exelanta

Aronia Exelanta

Čarolije sestara Horvat od aronije i lješnjaka

OPG Etix-eko

OPG Etix-eko

Danas je sve jača osviještenost o ulozi hrane u očuvanju zdravlja, a naglasak se sve više stavlja na eko i organski uzgoj. Valentina Merz, vlasnica OPG-a Etix-eko, odlučila se na ekološki uzgoj mikropovrća koje znatno više obiluje nutrijentima nego 'odraslo' povrće, a dostupno je cijele sezone jer se uzgaja u zatvorenom prostoru.

OPG  Davor Rogić

OPG Davor Rogić

otaknuti uzgojem u našem vrtu, tražili smo rješenje čuvanja sezonskih namirnica i zahvaljujući poticajima Zagrebačke županije, ostvarili smo dodatna sredstva za kupnju liofilizatora, te spremnika za uzgoj namirnica u zatvorenom prostoru. Zadovoljni smo s izvrsnom kombinacijom uzgoja te čuvanja namirnica najboljim postupkom koji postoji. S nabavom liofilizatora pokrenuli smo i uzgoj mikrobilja i gljiva-lavlja griva.

KOPRIVITA

KOPRIVITA

Društveno poduzeće KopriVITA proizvodi prehrambene i druge proizvode od koprive te zapošljava osobe s invaliditetom i ostale pripadnike marginaliziranih društvenih skupina. Kombinacijom prirodnih, zdravih i ukusnih sastojaka koje koristimo i potencijala svojih zaposlenika stvaramo priču koja doprinosi svima uključenima – onima s ruba društva koji postaju važan i samostalan kotačić u njegovom djelovanju, zajednici koja dobiva dodatnu vrijednost te svima onima koji uživaju u našim proizvodima. Dva proizvoda iz KopriVITA palete od 01.ožujka nose status veganskog proizvoda i označeni su V-Label oznakom uz odgovarajući certifikat. To su Pužići 400 g i Valoviti rezanci 250 g. Ukusno i zdravo s visokim udjelom biljke koprive. Sve informacije i narudžbe za sve naše proizvode primamo na prodaja@koprivita.hr.